Skip to main content

Jindřich Prusík, člen moderátorského orgánu CHCEME DEMISI VLÁDY – stoupenci LEVICE!

Súdán, Kongo, Siera Leone, Keňa Rwanda, Etiopie, Irák, Afghánistán,  Somálsko, Nigérie, Libye, Libérie, Omán, Ukrajina, Čečensko, Guzie…

Co mají tyto státy společného? Jsou cílem Agrese imperialismu a je zcela lhostejno zda toho západního, nebo Ruského, vždy se jedná o místní cíle, nebo mezinárodní nadvládu. Podstatná část zemí má nerostná bohatství tak rozsáhlá, že by nemusel nikdo v nich nikdy živořit, svět privilegovaných je bohužel vzal jednou pro vždy do dluhové pasti, nebo vojenské agrese a nadvlády!

V Africe si maminka bere od úst, aby nakrmila podvyživené dítě.

Sama je podvyživená.

Proč?

Proto, aby v Brooklynu panička ze střední třídy si mohla jít koupit kabelku za 500$, která má ale materiálem a zpracováním stejnou hodnotu, jako ta vaše dejme tomu za 1500,- Kč!

Protože z té paničky udělali třídu, která má za normální mít ve fondu drobné akcie, které pak společně s dalšími členy střední Americké třídy tvoří větší investiční fondy a podporují minimum top bohatých ve větších fondech, které půjčují Africkým státům na dluh tak, aby se nikdy nedal zaplatit, tak aby koloběh nadřazenosti zůstal zachován a aby střední třídy chránily nejvyšší třídy!

Tyto akcie té paničce tvoří neustálý příjem, na který se nemusí nikdy nadřít, protože to za ní udělají ty děti a ta maminka, co si musí brát od úst na druhé straně světa, sama pak dělá nějakou drobnou práci, v kultuře, nebo rádoby sociální oblasti, aby to vypadalo, jako že něco dělá a za což má neúměrné ohodnocení vzhledem k tomu, koho systém jejího státu s její pomocí vykořisťuje. 

Marnost nad zbytečností tohoto systému!

V Asii malé děti montují IPhony, nemají dětství!

Proč?

Proto, aby si mohly děti prvních a druhých států (západní svět a střední Evropa) kupovat IPhony do školních lavic.

Hodnota zboží a služeb je v tom zcela postavená na hlavu!

Je nastavena tak, aby privilegovala bohatý sever nad chudým jihem světa a mezi serverem ještě a západ nad východem!

Spravedlivá cena by byla taková, že si přístroje mohou koupit všechny děti světa a v té Asii vlastně ani nemusí do práce, ale do školy!

Nevěřte tomu, že to jinak nejde, že za to nikdo nemůže! Penězům v dnešním světě neurčuje hodnotu ekvivalet například zlata a jiných aktiv, protože to by kupříkladu Afrika lehce všechny nespravedlivě vykonstruované a uměle protahované dluhy původně začínající až někde v násilném kolonialismu splatila. Hodnotu určuje ten, kdo tiskne především dolar a euro. A ten to sám od sebe spravedlivě nidky nezastaví!

Děti v jižní Americe často žijí pod dolar na den, kdo se chce mít lépe, jde dělat na kokovou plantáž!

Proč?

Proto, aby si střední třídy užili mimořádný efekt kouzla nekonečné párty!

A aby je netrápilo svědomí, angažují se v různých dobročinných nadacích, které neřeší problematiku celku, ale mají jen dosah na sotva pár jednotlivců!

Kapitalismus umí skvěle rozdělovat, aby panoval! 

Střední a akademické inteligenci nabídne placebo efekt v podobě sociálních podniků a malých komunit, které ukazují kapitalismus ve svém okolí takový jako lepší. Které neřeší problematiku celku, ale vyvolí si několik jednotlivců, kterým jaksi “exemplárně pomáhají”. 

Tyto skupiny pak rády využijí částečně své pohodlí a komfort a zahodí revoluční tendence, zahodí snahu změnit svět jako takový a neohrožují tak privilegované skupiny. 

Musíme se spojit!

Sociální podnikání a komunitní aktivismus by měl podle nás, podle AKORNu sloužit ke spojování a představení toho, jak si v budoucnu představujeme celou společnost a máme se snažit dosahovat celospolečenské změny. 

Naopak, prostředky získávané místními aktivitami, příspěvky lidí, nebo sociálním podnikáním by měly efektivně společně přispívat na jedno levicově společné hnutí. 

Musíme se všichni spojit, všechny platformy, všechno levicové hnutí, iniciativy a strany, spolky, nejen ale doma, ale na celém světě, jinak to nikdy nezměníme! 

Samozřejmě, že první spojení sil toužících po změně přichází v domácím prostředí, ale jsme sledování a monitorováni. Nasazují mezi nás agenty mající za cíl nás ukázat v očí domácí i světové veřejnosti jako dezoláty! 

Falešné profily na sociální sítě píšící záměrně s hrubkami, provolávající nesmyslné fráze, které na první pohled vypadají, jako by šli s námi v jednom šiku, ale ve skutečnosti tam propašují jakoby neviditelně xenofobii, rasizmus, nebo jiné dehonestace. 

Nebo například jako onehdá, agenti co přijdou na demonstraci, na které pořadatel opakovaně prohlásí, že jiných vlajek, než vlastní země, nebo transparetntů netýkajících se tématu se distancujeme a přesto tam vlaje Ruský prapor a druhý den označí média demonstraci místo proti cizím vojenským základnám za proruskou. 

I proto to spojování sil ve své vlastní zemi je těžké a zabírá mnoho energie a sil, ale nesmíme ustoupit a musíme se pak být schopni spojovat i po celém světě, protože změnou systému a situace v jedné zemi nic nedosáhneme!  

Jsme rádi, že Facebooková skupina a platforma Chceme Demisi Vlády – Stoupenci Levice tam směřuje!