DEMISI!

Sociální stát by měl myslet na občana!

Jsme na špatné cestě, řítíme se do propasti, ze které už nebude úniku. Kapitalismus převáží plně demokracii a dojde k jeho úplné restauraci! 

Jistoty!

Stát se má povinnost starat o své občany!

Pokud žijeme ve státě, který před převratem, kdy vládli totalitáři plnil sociální úlohu, kteří dávali lidem byty za dostupné ceny, školky byly téměř bezplatné, rekreace byly dotované, školní pomůcky a učebnice zdarma, školství a zdravotnictví bylo zdarma a přitom Vám tvrdí dnes, že se vlastně máme lépe, pak se ptáme zcela oprávněně, co jsme udělali špatně?

Chceme demokracii i svobodu projevu, podnikání, otevřené hranice , ale potřebujeme stát, který se postará o občany, který zapojuje různé skupiny obyvatelstva do svých programů a prosperuje!

Cesta k demokratickému socialismu je skrze spojení levicových sil a vyhrané volby.
To však musí počítat prvně s postupnou přetvorbou státu v kapitalismu v sociální stát po vzoru sociálně-demokratického modelu stále ještě s kapitalistickým prvky.
Teprve dalším stádiem můžou být ústavní změny, které budou hájit práva především pracujících.
Demokratický socialismus by se pak opíral o hlavni průmysl, který by byl v domácích rukách, nemusí být nutně státní, může být i družstevní, ale musí odvádět státu dost na to, aby vytvořil bezpečný sociální systém a řád, bytovou výstavbu a bezplatné půjčky rodinám a malým a středním podnikatelům.

Nespokoj se!

Nejen demisi, ale, změnu systému!

Nevěřte tomu, že si vystačíte s malými ústupky. I kdyby tento stát se z ničeho nic rozhodl, že Vám ustoupí, nemá z čeho brát. Všechny klíčové státní podniky jsou fuč, postupně se dorozebralo vše co zbylo ze silného sociálního modelu zděděného po socialismu. 

Potřebujeme rozumný přístup

Stát má vlastnit celou řadu vlastních podniků a výrobních společností. Jednak jako zdroj příjmu do státní pokladny, také jako produkci levných a dostupných zboží služeb a také jako míru konkurence k tvorbě vlastní cenové hladiny. Aby byly tyto podniky lépe konkurenceschopné, doporučuje se, aby je stát združstevnil zaměstnanci. Není na tom nic špatného, ve Skandinávii, Rakousku, Kanadě, nebo Izraeli normální jev.

Gaza a Izrael?

Gaza a Izrael?

Gaza a Izrael? Dva bratrské národy nedokáží žít ve vzájemném míru a prosperitě? Tímto tématem se zaobírám poměrně dlouho. Sám jsem pořádal několikrát setkání Palestinců a Židů žijící v ČR.  Společné večeře za mír a nenásilí.  Bohužel situace nyní velice vygradovala a podle mě nemá cenu se bavit s lidmi, kteří vnitřně (a kolikrát si […]

Stát má šetřit, nebo investovat? Pravicová vláda nás žene do područí zahraničních kartelů!

Stát má šetřit, nebo investovat? Pravicová vláda nás žene do područí zahraničních kartelů!

Stát má šetřit, nebo investovat? Pravicová vláda nás žene do područí zahraničních kartelů! Michal Ulvr, člen moderátorského orgánu CHCEME DEMISI VLÁDY – stoupenci LEVICE! Konsolidační balíček vlády? Je to podvod! Ve skutečnosti konsolidační opatření ničí naše malé a střední podnikání, naše vývozní značky, naše zemědělce, podporuje zbrojní průmysl, válečné loby a zahraniční nadnárodní korporace. Proč […]

Musíme se spojit!

Musíme se spojit!

Jindřich Prusík, člen moderátorského orgánu CHCEME DEMISI VLÁDY – stoupenci LEVICE! Súdán, Kongo, Siera Leone, Keňa Rwanda, Etiopie, Irák, Afghánistán,  Somálsko, Nigérie, Libye, Libérie, Omán, Ukrajina, Čečensko, Guzie… Co mají tyto státy společného? Jsou cílem Agrese imperialismu a je zcela lhostejno zda toho západního, nebo Ruského, vždy se jedná o místní cíle, nebo mezinárodní nadvládu. […]