Vážení členové, sympatizanti a spoluobčané

Je jasné, že ten virus nás velmi překvapil a to nepřipravené.
Nemáme ani na takovou událost jako stát dost hmotných rezerv.
Šokující čísla jsou z Itálie, kde už doktoři ze zoufalství vybírají koho ošetří a kdo má menší šanci na přežití (staří, jiné problémy s imunitou).
Také Vás jistě šokovalo, že zde bylo před 4 dny 116 nakažených (článek je z 16. 3. 2020) a mnohým se zdálo, že je to pod kontrolou a za dva dny to už je o dvě stovky (16. 3. 2020 293 nakažených).

První stovka se přitom sbírala týden, dva.

V této chvíli se virus šíří ulicemi bez kontroly a nikdo nevíme kdo ho má a kdo ne.
Možná ani sami o sobě to nevíme, protože jedinci se silnou imunitou mohou někteří sice rychle oslabit, ale také jiní mohou o viru nevědět a být jen přenašeči.

  1. Proto se prosím vyhýbejte nenutným vycházkám. Pokud jsou nutné, noste masky, popřípadě respirátory, nebo alespoň roušky. (Není pravda, že rouška nemůže zachránit). A samozřejmě důsledně dbejte hygienických zásad mýt si ruce a dezinfikovat.
  2. Choďte jen do prací, které jsou pro chod společnosti nevyhnutelné. Ostatní využijte home offic, nebo nedělejte prostě nic.
  3. Pokud nemáte nic jiného na práci, dělejte roušky a improvizované masky a gely. To vždycky někdo potřebuje a něco za to dostanete.(Zde je facebooková skupina pro vzájemné občanské info a pomoc.)
  4. Noste starším lidem jídlo, vyvěšujte v barákách výzvy.
  5. V MHD a jiných prostředcích hromadné dopravy noste minimálně roušky, pokud uvidíte dopravní prostředek s občany bez roušek, tak  se snažte nepřeplňovat, raději nechte ujet autobus, metro, tramvaj apod. Seďte tak, aby byla vždy kolem místa volná, stůjte v rozestupech. Stejně v obchodech. 
  6. Apelujte na své obchody, aby už u vchodu byly rukavice a gely.
  7. Rozptylujte se doma, nepropadejte stresu, podporujete se v rodině, zažeňte ponorkové stavy, může to být dlouhé.
  8. Šetřeme stát na horší doby, požadujme od vlády, ať platí pojišťovny a bankovní instituce, stejně tu tunelovaly dlouhé roky do daňových rájů.
  9. Při podezření, jděte na hygienu a řeknete, že máte příznaky, ale nemáte peníze. 3 tisíce za test je v této chvíli nehoráznost. V těchto věcech buďme svorně rezistentní. Navíc nevíme jaké časy přijdou a každý peníz je pro rodiny zásadní.
  10. Pokud máte kolektiv ve své komunitě, který je schopen a ochoten si vzájemně vypomoci, je to výhoda.

Hlavu vzhůru, jsme s vámi, buďte s námi!!!

 

Image result for akorn legitimace