Na 17 listopad se progresivní levice zúčastnila protestu proti klimatické krizi.

Kolem té ekologie:

Mnoho lidí se bojí zelených aktivistů protože si je spojuje s liberalismem. Ono takhle, pravicově liberální zelení, to byl světový fenomén jen u nás a už ani u nás pravicoví nejsou.


Mnoho lidí si taky spojuje zelené s Cancel culture, nebo též kulturou rušení, což je potírání nepohodlných názorů. Hodně lidí je za zachování tradičních hodnot a vzorů.

Ja jsem jen obyčejný dělník ve stavebním družstvu, které jsme si tady v AKORNu založili bez prostředků a dotací a mám jen omezený rozhled, protože na aktivismus nemám moc čas, proto promiňte, pokud nebudu ve všem zcela srozumitelný, ale zkusím to vzít selský rozumem.

Nicméně i já částečně musím konstatovat, že sociální experimenty mohou být jak přínosem, tak problémem. Jsou to přeci jen experimenty.
Na druhou stranu bez experimentů bychom dnes neřídili auta, nesvítili na elektriku a neměli léky na skoro většinu nemocí.

Mohu souhlasit s výrokem některých z Vás, kteří píšete a říkáte, že zelení aktivisté by měli jít zasadit strom, vyčistit les.

Mnozí to dělají a je škoda, že to není viditelné.

Víte o tom, že už dávno bylo sestrojeno auto na vodík a že jeho šíření bráni monopoly na prodej fosilních paliv?
Automobilky mají dostatek peněz od nás ode všech, aby doslova ze dne na den začaly vyrábět auta na vodík a dostatek odpovídajících stanic.
Ale neudělají to, protože ti samí lidé, kteří mají akcie v automobilkách vlastní těžařské společnosti, nebo jiným způsobem mají business z transferů ropy a plynu.

Proto nebude nikdy bezbolestný přechod na udržitelné zdroje, ani v automobilovém průmyslu.

Do toho vznikl chaos co vlastně zelení aktivisté chtějí.

Chtějí nám snad zakázat jezdit do cetra měst, přikázat nám jezdit 30 po městech, chtějí nám sebrat parkovací místa?

Složité a zavádějící…

Málokdo však chápe to hlavní a sice, že když korporace nebudou chtít změnu, změna se nikdy nestane a živnostníci a řemeslníci a další půjdou proti těm, co změny prosazují.

Ano, klimatu i klidu měst by prospěly pěší zóny, posílení hromadné dopravy, na každém domě solární ohřev a panely.

Na druhou stranu řemeslníkům by prospělo lepší průjezdnost, parkování všude a zlevnění pohonných hmot.
Kupříkladu kdyby se jezdilo ve městech jen 30, jak někdo navrhuje, tak by Pražská ulice Legerova byla prakticky stabilně stojící ulice. Ona už vlastně je…

Kdyby naopak na legerce přestaly platit boční semafory a vyjíždělo se do ní vjížděcími pruhy na úkor kousku chodníku, tak by se nezastavovala a pro pěší by se zřídili lávky. Spojovací ulice mezi Legerovou a Sokolskou by pak mohly být pěší zóny.

Ale jak by to řešilo to klima?

Vcelku nijak, klima se ale ani nedá řešit drobnými ústupky a myslet si, že se půjde krok po kroku a postupně.
Něco Vám prozradím, nikdy se to nevyřeší, pokud korporace nebudou chtít udělat změny tak, aby je finančně nepocítil obyčejný občan.

To je ale zároveň jejich taktika. Proti zeleným aktivistům tak obrátit spodní třídy a ukázat je jako ty privilegované intelektuály s levicovými patosy, kteří vlastně neznají starosti obyčejných pracujících a jen jim chtějí v jejich těžkém životě přidělávat práci a starosti.

Kdyby šli raději sázet stromky…

Kupříkladu dětská zelená aktivistka Greta Thunbergová, kterou mnozí vnímáte kontroverzně dozrála do stádia, ve kterém se obrátila proti kapitalismu:
Švédská aktivistka Greta Thunbergová (19) oznámila, že kromě boje za ochranu klimatu hodlá napřít své síly i do porážky „utlačovatelského“ a „rasistického“ kapitalistického systému Západu. Podle britského listu The Daily Teleghraph to řekla při nedávném křtu své knihy The Climate Book.” Zdroj: Novinky.cz

Ano, tam je zakopaný pes!

Když se dva perou, třetí si mne ruce jak mu ten kšeft fosilními palivy vychází.

Je tedy potřeba udělat jako první jasno.

Pracující nejsou proti změně na udržitelné energie, oni jsou proti změně jejich života k ještě horšímu. Jsou proti tomu omezovat svou práci a živnosti výdaji.

Proto zelená energie musí jít shora, musí jí platit bohatí, musíme nastolit velkým koncernům otravující vzduch a další prostředí takové sankce a daně, aby se dalo stavět a budovat tak, aby to nepocitil občan a naopak plno lidí dostalo práci.

Musíme se přestat obracet proti sobě, dělníci proti studentům a naopak. Jak říkal Jan Werich ve filmu Svět patří nám, že místo toho, abychom se spojili jednou už, tak se tady dole neustále hádáme a bijeme.

Kdyby to tak šlo, pak by zelený aktivista i s svou prostodivnou ujetostí byl najednou za hrdinu, všude oslavován a přijímán a jeho úchylky v chování a oblékání by nebyly zas takové společenské pohoršení.

Chtějme tedy jednotná stanoviska, zelenou energii ano, ale shora a ať jí platí ti, co zemi znečistili a ne my obyčejní pracující!!!

Pro zájem o bližší informace se obraťte na nás: 

FB AKORN Česká republika

email:

ACORNclenstvi@seznam.cz

Tel: 704 078 689

Hlavu vzhůru, jsme s vámi, buďte s námi!!!

sledujte další naše aktivity:

1) Aktivizmus

2) Práce, sociální družstvo -stavíme

  

3) Publicistika

4) Přidejte se k nám!

Image result for akorn legitimace