Je to jen taková maškaráda “republikáni, nebo demokraté”!!!

Trump, nebo Biden je z určitého hlediska ve skutečnosti jedno.
Obama byl za úplného spasitele a co vlastně dokázal?

Kromě jednoho populisticky nedostatečného a nedotaženého projektu ve zdravotnictví nic..
Trump, který poštvává proti slabým, aby si získal respekt naštvaných bílých Američanů třeba naopak skončil války co USA vedlo za Obamy a které Obama rozpoutal.

To se čekalo třeba spíše od Obamy..

Co by dokázal Sanders?
Byl by docela pravděpodobně i větší zklamání než Biden, protože když se někdo v USA pustí do větších změn, tak jako Kennedy, tak taky končí jako Kennedy a Sanders by své změny, tak jako tak neprosadil, podobně jako Obama v tomto systému.

Smysl kapitalistické demokracie je v tom, že Vám představuje svobodu tak, že se může vše kdykoliv změnit a Vy tomu věříte, že to je svoboda, ale je to ve skutečnosti jednoduše tak, že žádná ze stran nikdy nic plnohodnotně nemůže prosadit, protože na to udělají opoziční síly vždy obstrukce, nebo to jinak nepodpoří, jako například, že jedna ovládá jednu parlamentní komoru a druhá druhou.
A protože to i v těch dobrých nápadech nebylo nikdy nikde plnohodnotně prosazeno (jako třeba Obamovo zdravotnictví v USA), tak to pak občanům nikdy nemůže přijít natolik dobré, aby se něco dlouhodobě udrželo, naopak, aby daná strana posílila a dokončila něco, co slíbila v kampani.

A pak se vše vždy otočí v opačném sledu a v úplně té samé nuanci.

Šaškárna, kterou dokud občané neprokouknou, tak neprocitnou.

Jediná cesta je cesta občanské samoorganizace v komunitách a spojováni se z komunit ve větších organizacích pro celospolečenskou změnu a ty se pak musí později spojit v jedné společně celostátní organizaci (jednou i celosvětové) a dotovat se to nesmí nechávat velkými šedými eminencemi, jako všechny ty strany vč Demokratické a Republikánské, nebo kterékoliv jiné kdekoliv jinde, třeba i u nás.

Tyto eminence, nebo chceme-li “sponzoři” nedávají přeci peníze stranám, aby případně hájili i něco, co je v rozporu s jejich soukromými zájmy!

Tady cesta skutečného rozvoje občanské společnosti nevede, jak ale čistě dotovat politickou organizaci?

Zaměstnáváním se vzájemně v komunitách, tedy politickým družstevnictvím a z toho opět dotováním vlastních cílů.

Neslavným příkladem vždy stejně opakující se chyby bylo to, co poznali členové bratři a sestry amerického ACORN, tedy ryze komunitního a družstevního politického spolku (modifikace našeho AKORN v zámoří), kteří při první volbě Obamy v roce 2008 vkládali velké naděje do Baracka, dokonce registrovali 1 000 000 nových voličů.

A Barack?
To byl ten, který byl vlastně původně také členem ACORN a dokonce vedl odnož ACORN v právním poradenství.

Tehdy se nám zdálo, že se dá vybudovat sociální zdravotnictví v USA, vlastně si mnozí Američané tehdy představovali jakýsi demokratický socialismus se svobodnými a pluralitními pravidly a nástroji a s volným trhem, ale procitnutí na sebe nedalo dlouho čekat.
Obama nic podstatného změnit ani nemohl, vše bylo jen papírové.

Biden je možná menší zlo, ale pokud budeme neustále vybírat mezi menším a větším zlem, pojedeme přesně v těch mantinelech, které nám globální kapitál servíruje.

Slovy kolegů v zámoří :

”Sociální spravedlnost vyžaduje jednotu a zmocnění dělnické třídy a Trump a jeho spojenci v USA jsou právě teď hlavními překážkami těchto věcí, a proto je třeba je porazit.
Biden není žádný socialista, žádný antiimperialista, žádný důsledný přítel řemeslníků, a pokud s ním jde dělnická třída v USA do podpory, bude s ním muset také bojovat, ale Trump je nebezpečnější na všech frontách a musí být poražen.”

Jinak, než spoluobčanskou participací a následováním vlastních cílů se změnit nic skutečně nedá a jestli je to daleká cesta, tak no není důvod se nepostavit na její začátek.

 Sledujte AKORN a přidávejte se k nám
a zvyšte tak společenský tlak za pozitivní změny!!!

Přidejte se k nám!

   AKORN

Výsledek obrázku pro akorn cz

Stavební družstvo -stavíme, vyděláváme si sami

Sekce 1

Aktivizmus

 

Publicistika

Výsledek obrázku pro noviny