Všichni rozumíme tomu, že Putinovi už originál jeblo přes odmocninu, ale už málo rozumíme tomu, jak si to vlastně mohl dovolit.

To my jsme mu to všichni dovolili!

Všichni kteří zavírali oči nad zneužívání států třetího světa.

Všichni, kteří zavírali oči nad nespravedlností neokolonialismu, nad nadvládou kapitálu a nad lidským životem!

Všichni kterým byli ukradení civilisté v Súdánu, Kongu, Rwandě a Etiopii, Somálsku, Nigérii, My Lai, Jugoslávii, Lybii, Sýrii, Iráku a Afghánistánu.

Nebo vlastně všichni, kterým byl ukraden neutěšený stav, ve kterém západní bankovní systém zneužívá postkoloniální situace k nastavení politiky hladu, bídy a hladomoru!

Je nám to jedno?

To vše bylo pro nás moc daleko a tak jsme to brali vždy jen jako nutnou a možná i nudnou statistiku.

Nyní jsme zděšení, protože bezprostředně vedle nás se děje něco, co jsme nechtěli nikdy předtím vnímat na dálku v Africe, Jižní Americe, nebo Asii a ani jsme se nechtěli ničeho zastávat.

A Putin si řekl “když prošlo to všechno, projde i tohle”.

(Gruzie, Čečensko, a Afrín byly jen “zkoušky zvuku” na Ukrajinu)

Má pravdu?

A víte co? Bohužel má možná i pravdu.

Skutečně mu to možná projde, protože zisky korporací a západních mocností nakonec pomůžou zakrýt všechny válečné zločiny, ať se snažíte sebevíc na ně upozornit.

On dobře ví, že kvůli energetické závislosti Evropu zasáhne chaos a mocichtivost, rozdělí třídy proti třídě a finanční skupiny proti sobě, že každý bude mít nějaký důvod nakonec opět válku zapomenout a křivdy nevidět, protože má naší povrchní společnost přečtenou a ví co na ní platí.

Je to ostudné a smutné memento takto otevřeně vidět naší kulturu, ale v systém karmy, který nás doběhne osobně věřím, věřím že funguje a já nemám příliš víry v naše sebekritické myšlení.

Ta naše karma…

Bohužel mám vážnou obavu, že jsme mu to vše dovolili sami naší přechozí bezohledností a nezájmem a on si na to dokáže vsadit, jako na spolehlivého koně.

Máme ovšem ještě stále čas se svobodně a jednotně postavit na hráz proti všem válkám a útiskům, proti veškeré nesvobodě!

Máme novou možnost…

Nejen čas, ale i novou možnost, protože Evropa se nafukuje uprchlíky ze všech křivd, ze všech směrů.

Jak nyní masově Ukrajinci, tak stále ještě Syřany, Jemenčany, Afghánci, Somálci a dalšími prchajícími před křivdami imperialistického systému. Systému bipolární koexistence kapitalismu versus oligarchie.

Odvážím se napsat to, co mě samotnému přijde jako divoké spojení myšlenek, ale někdy se skutečně vlastně ani nedivím frustraci islámských teroristů, kteří se na západě odpálí.

Ne tomu samotnému aktu, který je třeba kategoricky odsoudit, ale tomu systému katalyzace té nahromaděné nenávisti ke všemu západnímu, co si žije nad poměry. Nenávisti ke všemu, co si žije na úkor všech států a národů, které na blahobyt západu strádají a dřou.

I v Rusku byla a je dlouholetá frustrace a spojenci Ruska mají nashromžděnou stejnou neúctu a nenávist ke všemu západnímu.

To je věc, kterou umí v prvním případě islámští teroristé snadno naordinovat a pak ovládat a stejně tak ve druhém případě Ruští vedoucí představitelé si jí velmi rychle a účinně osvojili.

Proto my lidé především zdola musíme tvořit nové chápaní mezi národy. Musíme se nyní snažit společně vytvořit funkční komunity, které celému světu a systému národních států ukáží, že se mezi normálními lidmi mimo mocenské sféry vlivu dokáže obejmout Rus s Ukrajincem, Palestinec s Izraelcem a Iráčan s Íráncem, Chorvat se Srbem.

Základem je ale práce a zabezpečení, klidný vývoj bez frustrací.

Pokud toto dokážeme a dokážeme ve svých komunitách zatáhnout za jeden provaz, nebudou nic platné rozdmýchávání vášní a národnostních nepokojů, nebudeme se totiž tím řídit.

Mocenskému systému zůstanou jen oči pro pláč a my budeme sami nad správou věcí svých. To si přeji nyní do budoucna a přeji to i Vám.

Nejen my, ale i stát!

Společnost AKORN chystá zásadní program pro zaměstnávání sociálně znevýhodněných členů naší společnosti, ve kterém nebudeme vidět rozdíl, mezi uprchlíkem, nebo Českým občanem, ale rovným způsobem se budeme snažit pomáhat každému. Nejen pomáhat, ale pokusíme se komunitně zapojit a aktivizovat lidi k nástrojům státní správy.

Ale nemůžeme to dělat jen my, lidé zdola a ze svých ubohých možností.

Kupříkladu nyní Ministerstvo vnitra si chce posvítit na ubytovny, které by cíleně ubytovávaly nebohé uprchlíky z Ukrajiny a to jen pro dávky, které dostávají od České republiky.

Toto ovšem zásadně není systémové řešení, ale opět vytloukání klínu klínem a jako už v minulých situacích k němu mnohdy docházelo.

V české republice je bezpočet volných domů, viz iniciativa “Prázdné domy”!

Mnohé z nich patří dokonce státu.

Lidé zároveň hlavně nyní potřebují práci a to jak uprchlíci, tak lidé co byli dodnes ve vyloučených lokalitách a podobně.

Proč tedy neudělat konečně systémové řešení, jako třeba novelu stavebního zákona ve spojení s novelou zákona o územním plánování a ve spojení s novelou zákona o vlastnictví bytů?

Ve Francii, když se někdo o nemovitost nestará, může si jí ten, kdo se o ní stará v určitém časovém termínu legálně vydržet a mnohé sociální a družstevně sociální podniky by ve spolupráci se státem našli lepší alternativu, než se spoléhat na nespolehlivé lichvářské praktiky dobře známých ubytoven.

Lidé v sociální nouzi, ať uprchlíci, nebo občané ČR by nemuseli nosit dávky na ubytovny mafiánům.

Pak jsou v začarovaném kruhu, protože už nemají prostředky na osobní rozvoj.

Lidé potřebují jak bydlet, tak pracovat a k tomu potřebujeme systémová řešení a ne jen prázdná populistická gesta!

Krize nesmí platit nejchudší!

AKORN chce pomáhat uprchlíkům, nechce však napomáhat vytvářet prohlubování sociálních nerovností!

Chceme, aby stát prostředky na pomoc ukrajinským uprchlíkům, a vůbec Ukrajině, ale i všem sociálně potřebným, získal vytvořením transparentní daňové progrese! Současný vládní program je chránit majetky, zisky a výsady nejbohatších a tak nezbytná pomoc ukrajinským uprchlíkům, stejně jako veškerou ostatní činnost státu, zaplatí ti nejchudší!

Postavme se jednotně za transparentní daňovou progresi, protože rozšiřování sociálních nůžek nic neřeší!

Zavést daně zahraničním korporacím, zvýšit je nejbohatším, naopak daňově ulevit malým podnikatelům a živnostníkům a především přispívat nejmenším občanským buňkám – rodinám, domácnostem, studentům a důchodcům, to je perspektivní zaopatření pro krizový scénář!

Krizi nemáte platit Vy, kteří za ní nemůžete, ale společnost má mít nástroje, které jí umožňují využít toho, že v dobách všeobecné prosperity dovoluje velkým hráčům tržního prostředí bohatnout!

My jsme AKORN:

Společnost AKORN vytváří komunitní i pracovní společnost dělného jádra i pracující inteligence, snažíme se vytvořit silné akční skupiny a pracovní družstevní společnosti, které budou v budoucnu silné i politicky a prosadí zájmy všeobecných vrstev.

Jsme zároveň internacionální a propojujeme zájmy nízko a středostavovských lidí jak severní polokoule, tak chudého jihu, kde všude máme společnosti a komunity.

Připojte se k nám!

Hlavu vzhůru, jsme s vámi, buďte s námi!!!

sledujte další naše aktivity (obrázky fungují jako interaktivní linky):

1) Aktivizmus

2) Naše Facebooková kecárna o politice, kultuře, sociálních věcech a pandemii:

3) Naše provozovny, družstevnictví

4) Publicistika

Výsledek obrázku pro noviny

5) Přidejte se k nám!

Image result for akorn legitimace