Kolotoč exekuční mašinérie s obyvatelstvem

To je totiž to, co velice pravděpodobně tato vláda chystá jako nejen záchranou síť své neúspěšně koronakrizové politiky, ale také jako velice výnosný soukromý business.

Chceme pomoci čtenáři poodhalit otazníky nad nevyjasněných neznámými naší společné budoucnosti a nabídnout tak i spojnici k pochopení dalších možných dopadů.
A nejen to: snažíme se i naznačit, že vše je nyní buď plánováno zcela bez rozmyslu nebo naopak záměrně.

Je na čase zároveň začít používat útočný akcent směrem k výkonným a zákonodárným složkám společnosti, protože na ten obranný je už pozdě!!!

Začneme u nejpotřebnějších

Postupně se přeneseme na celý řetězec spojitostí a vztažných vazeb.

Lidé tam venku na ulici jsou vystaveni možným exekucím. Důležitá není ale jen etická a logická stránka  toho, proč je teď vlastně zbytečné, ba kontraproduktivní dávat pokuty lidem bez domova za to, že nemají kam jít po 21 hodině, když tím nikomu nikdo nepomůže.

Je všem snad zcela jasné, že pokud dostane člověk bez domova pokutu, tak si jí v naprosté většině případů nezaplatí, protože nemá z čeho a už vůbec ne v této době.

Je ale zcela zásadní, že hrozí i neúměrné zatížení vymáhacího aparátu!!!

Totiž další vznikající exekuce by nyní zatížily nepřiměřeně státní náklady. Přitom tyto ušetřené peníze za exekutory by šly použít ve prospěch živobytí lidí bez domova, tj i proti šíření nákazy!!!

Něco si přitom, prosím, uvědomme:

Tady není potřeba žádné odzdrojování, ale prostá logika.

Lidé bez domova dostávají v těchto dnech pokuty řádově v tisících až desetitisících (jsou venku po 21:00 denně, takže je dostávají i několikrát do týdne), kdyby měli ty desetitisíce a mohli pokuty platit, nebyli by denně na zastávkách, na nádražích a po ulicích, ale doma.
Takže je jasné, že to nikam nevede a většina z nich nic nezaplatí a stát to ale stejně po nich začne vymáhat!

Živit darmožrouty? 

Za každým takovým dluhem je zaměstnáno 7 lidí, kteří by měli exekuce urgovat. Pakliže neuspějí, vymáhat, a pakliže neuspějí, zvyšovat a zase urgovat a opět vymáhat a opět zvyšovat a stále dokola (přičemž se na vše nabalí opět další kolo dalších byrokratů, ale zůstaneme u představitelného čísla 7).

7 lidí, kteří mají ruce a nohy a v koronakrizovém stavu by mohli dělat pro společnost něco užitečného, například pomáhat v nemocnici, pracovat na poli, pečovat o staré a nemocné, zajišťovat zkrátka něco nutného pro ostatní v krizové infrastruktuře.

Místo toho bude tento stát investovat do celého byrokratického nadbytečného molochu a živit a šatit darmožrouty přiživující se na cizím neštěstí. Nechá produktivní občany za to platit a tak ty darmožrouty živit – nechá pracující občany v té dřině a zátěži, kterou před sebou všichni očekáváme, samotné, jakoby žádná korona ani nebyla.

Bezdomovci a exekuce by měly být náš první krok, další na řadě jsou krachující živnostníci a podnikatelé.

Babišové, Kellnerové, Bakalové a další mohou takto přijít levně k majetkům, protože exekutoři budou po této ekonomické krizi řádit jako vzteklí, to už je zcela zjevné a ti co jsou tzv “za vodou”, tedy ti co mají  majetek tak velký, že dlouhodobé ztráty je posouvají až daleko za horizont ztrát nás všech, budou mít i po krachu nás všech dostatek prostředků nás všechny skoupit a pak “za hubičku dostanou hory a doly” (doslova).

Exekuční koronakrizová mašinerie se tak může stát daleko efektivnějším ničitelem malé konkurence, než velké řetězce podporované politikou z hůry.

Navíc to vše umocnila vláda nízkou finanční podporou malého a středního podnikání.
Vše nyní vede k tomu, aby vznikla vleklá ekonomická krize, za kterou nikdo nebude zodpovědný a nikdo nikomu nic nedokáže a po které bude hromada krachujících podnikatelů a živnostníků, kteří neuplatí své úvěry a hypotéky z doby před koronakrizí.

A které nakonec levně skoupí hrstka nejbohatších?

Co máme dělat?

A my aktivistické organizace celé naší akční scény máme nyní za úkol probudit a nabudit proti tomu co nejvíce občanů, protože se nejedná nyní jen o lidi bez domova, vždyť si snadno spočítejme, že exekuce se zcela jednoduše mohou teď stát velice výnosný business na všech co začali, začínají a ještě budou krachovat v drobném a středním podnikání!!!

Ne, my bychom teď měli naopak zajít dál a chtít od vládních činitelů skládat účty a odpovědnost!

Proč umíráme, aby bohatí posvěcení vládou měli zisky?

Chtějme nyní vyšetření všeho, co se týče nařízení. Položit vedle sebe čísla umírajících denně dnes a na jaře a prošetřit, zda byla dána všechna opatření vždy správně a dostatečně. V zájmu koho vlastně byla?
V zájmu průmyslové lobby, ve které je zainteresován nejen premiér, ale i různí členové vládních a parlamentních stran?

Je nyní zcela nutné a legitimní osočit vládu i z vraždy!!!

Následně bychom měli udeřit čísly a počty úmrtí a požadovat něčí zodpovědnost a hlavu!!!

Takto bychom měli nyní jako jednotná fronta alternativních skupin, komunit, občanských spolků a levicových nezprofanovaných stran tvrdě mediálně vystupovat a strhnout s sebou davy. Měli bychom před masy vystoupit s palčivou otázkou budoucnosti a odpovědnosti, protože logiku to dává dávno. Kdo by měl být obezřetný, je především  řadový pracující občan, o kterého nám v první řadě jde!

Ve chvíli, kdy je celkem blahobyt a ubližuje se opravdu “pouze” menšinám, a nám většinu času vadí spíše smysl lidského snažení, buďme klidně ta uhlazená slušná alternativa, která pro ty menšiny brojí, ale jinak filosofuje nad ideovými čistotami lidského nitra.

Ale když kolem nás denně umírá 200-300 lidí v důsledku chamtivosti oligarchie, která je u moci, buďme ta neslušná levice, která útočí, vráží klíny a napadá, ta levice co tím brání většinovou společnost!!!

Možné dopady exekuční mašinérie, která se velice snadno může rozpoutat, berme jako varovnou prognózu!!!