Skip to main content

Dokonáno jest!

Tak bych asi popsal celé tažení Pirátů s nejhorší vládou od roku 89!

S vládou proti kterým stejným škrtům a principům v dobách Topolánka a Nečase Piráti vehementně protestovali a říkávali si “antisystémová strana”.
Ale pravicoví konzervativci nedovolí Pirátům ani dutat a vlastně se všichni v té slavné vládě předem dohodli “sebrat těm hloupým levičákům mandáty” a vyšlo jim to na jedničku!

Takže když už se tam TOP09 nedokázala v nějaké relevantní síle dostat, tak nasadila chytře jejich do nynějška dlouholeté partnery STAN v rámci starého jednoduchého triku s trojským koněm.

Zatímco naivní důvěřiví Piráti nabádali “nekroužkovat” a věřili v seriózní jednání i ze strany pravicového STAN, zatímco lídři STANu nabádali naopak ke kroužkování!

Piráti později tuhle úderku oplatili nahlášením kauzy Hlubuček a začalo být v “nejlepší vládě všech dob” veselo (opravdu to myslím ironicky).

Jenže naivita Pirátů nezná mezí!
A tak mají Piráti stažené trencle a ťupají po špičkách.
Bojí se ozvat proti škrtům, aby nerušili koalici, o které ani nevědí, že jsou jí jen pro smích, jen nástroje.

Takže jakmile se přední členka Pirátů ocitne na něčem kritizující systém, nebo současnou sociální situaci, tak to hned bonzáci z ODS musí hlásit, protože nemůžou dopustit, aby se kritika té hrůzovlády jakkoliv přenesla na koaliční jednání!
Už vůbec ne před lidi.

Ne Piráti musí držet ústa a krok a držet asociální vládu u moci!

Mohou si za to prosadit 3-4 kulturně liberální zákony (možná) a nějaké ty sliby o trávě a podobně.

Mnoho lidí volilo Piráty jen proto, že neměli podobnou alternativu v podobě levicové strany, toto jsou podle mě ohrožené hlasy, o které Piráti v dalších volbách asi přijdou.

Nepochopím, jak po tom všem někteří voliči mohou pořád o Pirátech hovořit jako o progresivní straně?
Co je progresivního na tom kolaborovat s cynicky asociální neoliberální pravicí?

Piráti se historicky znemožnili definitivně už předvolební koalicí se STANem a pak i povolební koalicí se SPOLU.

Tím jasně dali najevo, že zradili jakékoli své ideály, které do té doby proklamovali a že jsou jen dalšími slouhy ODSácké zlodějské žumpy, další KDS, ODA, US, SZ, TOP 09 či VV, nebo dlouhodobě KDU…

Prostě maloburžoazní odpad!