Na poslední demonstraci Milionu chvilek se vyjádřil pan Minář, že Milion chvilek není revoluční organizací, že nechtějí nic měnit, že jen chtějí hájit systém, který se nastolil po roce 1989.

Také se vyjádřil, že je opoziční lídři na příští demonstraci osloví svým programem.

Možná by to chtělo připomenout, že před 30 lety sepsali studenti manifest odsuzující zákrok na Národní třídě, v manifestu se jasně vymezili pro některé principy sociálního státu:
“Vyzýváme vás, aby jste zamysleli nad vážnými morálními, ekologickými, ekonomickými i politickými problémy naší společnosti.
– myslíme na dělníky a dělnice, pracující v podmínkách urážející lidskou důstojnost,
– na mladé rodiny bez bytů.
– na důchodce a všechny sociálně slabé a potřebné,
– na špínu korupce,
– na nezasloužená privilegia moci,
– na zanedbaný stav našeho školství, zdravotnictví a životního prostředí…”
Milion chvilek se veřejně hlásí k sametové revoluci a stejně tak je mnoho občanů chápe a tedy zřeknutí se revolučních cílů může mimo jiné znamenat i souhlas s tím, že po sametu zde bylo vše úplně v pořádku.
Ostatně také to naznačuje angažovanost stran, které se už z hlediska očekávání ideálů roku 89 znemožnily, tedy návraty dinosaurie.

Revoluce roku 89 byla zrazena a z jistého hlediska se nedotáhla do konce.

Právě z tohoto hlediska žijeme v nedokončené revoluci, čehož zneužívají politické kreatury, právě takové, jaké se zřejmě podle všeho nyní vrhnou na nové rozvíjející se hnutí Milion chvilek a rozcupují ho.
Mají s tím bohaté zkušenosti, takto rozcupovali i Občanské fórum…

Přidejte se k nám a nedopusťte to!!!